Ville du styre din tid uden en kalender? Brug et budget til at styre dine penge.

Første gang publiceret 18. februar 2019

I dag var jeg ude og løbe en tur… det har virkelig været en sølle omgang her i vinterhalvåret, men løb er vigtigt for mig, så jeg snørede skoene og smed en inspirerende podcast med David Allen i ørene.

Hvis du har læst David Allens bog Getting Things Done vil du vide, at han har viet sit liv til produktivitet, og at han er en stor fortaler for, at du skaber et system, som du bruger, fordi du 100% kan stole på det.

Et system, der kan rumme alle dine tanker, opgaver og ideer, prioritere dem, opbevare dem og sørge for, at de bliver ført ud i livet.

Your head is made for creating ideas - Not holding them.

— David Allen

Jeg har skrevet noter i en Bullet Journal i halvandet år nu, og jeg er overvældet og taknemmelig over, hvor meget det at skrive ting ned, har givet mig ro og indsigt i, hvem jeg er, og hvilke mål og prioriteter, jeg har i livet.

Min Bullet Journal er et system, jeg stoler på kan fange mine tanker, ideer og drømme, indtil jeg er klar til at samle op på dem og føre dem ud i livet.

Du har formentlig det samme tillidsforhold til din kalender. Hvis du bliver inviteret til bryllup d. 25. maj skriver du det i din kalender med det samme. Og du stoler på, at når du nærmer dig den 25. maj, så står det stadig i din kalender klar til at minde dig om, at du skal købe gaver og stryge tøjet.

På samme måde bruger jeg et budget til at holde styr på alle mine økonomiske prioriteringer. Jeg kan umuligt planlægge og holde styr på min økonomi, hvis ikke jeg årligt, månedligt og nogen gange ugentlig gennemgår mit budget og navigerer i forhold til faste og uforudsete omkostninger.

At holde styr på mine finanser er simpelthen ikke noget jeg vil overlade til et støvet hjørne af min hjerne. Hver dag bliver vi udsat for impulser og fristelser, og hjernens natur er bedragerisk i forhold til at overvurdere, hvor mange penge vi har til rådighed og vores evne til at spare på andre udgifter. Det er ren biologi, så du må endelig ikke have dårlig samvittighed over ikke at vide, hvor dine penge bliver af.

Min pointe er i virkeligheden blot, at hvis du vil være bare en lille smule bedre til penge, så bliver du nødt til at have et værktøj, du kan stole på. Ellers ender du med, at dine beslutninger bliver taget på baggrund af en hurtig vurdering, som måske ikke er rationel eller holdbar. Samtidig frigiver du energi og plads i dit hoved til andre og vigtigere ting.

Hvilket system bruger du til at holde styr på din økonomi? Har du et budget og hvor ofte kigger du på det? Ligger det i banken, eller opdaterer du det selv i et regneark? I min webshop finder du både et skønt gratis budget, og mit visuelle privatøkonomiske Dashboard, hvor du kan danne dig et overblik over din samlede formue, følge din vej ud af gæld, spare op og se dine penges fremtidige udvikling.

Med overblikket som motivation og dagbog, kan du hele tiden kan se, at du bevæger dig i den rigtige retning.

Hvis du mangler et godt begynder budget kan du hente mit gratis budget nedenfor. Du klikker bare på billedet.

Moneyflows 2023 Budgetskabelon
Hurtig visning

I budgetskabelonen får du en masse poster som inspiration, og du kan begynde at føre din økonomiske kalender med det samme.

Sæt dig ned sammen med en god kop the og find din kalender frem. Synkroniser din økonomi med din kalender, så du ikke bliver overrasket.

Det er super hyggeligt, når man først kommer i gang.

Kærlig hilsen Ulla

Forrige
Forrige

Lav en opsparing til uforudsete omkostninger

Næste
Næste

Min økonomiske opvækst