GUide til Dashboardet

Tak for dit køb og Velkommen til min lille ekstra guide til Dashboardet - Privatøkonomisk Overblik.

I takt med, at jeg modtager jeres spørgsmål, bliver denne Q&A side uddybet mere og mere, så kom endelig med dem. 🤓
Skriv til mig på Instagram eller kontakt@moneyflows.dk - ingen spørgsmål er for meget. Alle får et direkte svar på deres spørgsmål. Jeg vil gerne have, at du bliver glad for dit Dashboard og får glæde af det i mange år fremover.

Fold de små emner ud, for at finde hjælp til dine spørgsmål.

  • Tak for dit køb af mit Privatøkonomiske Overblik - Dashboard & Networth Trackeren!

    Jeg håber, den vil blive et værdifuldt værktøj for dig sammen med dit budget.

    Med Networth trackeren i værktøjskassen kan du arbejde på at bevæge din økonomi i den rigtige retning og samtidig følge dine fremskridt over tid.

    Mit håb er, at overblikket vil give dig lyst til at forbedre din økonomi ved at gøre det tydeligt for dig, hvad værdien af investering og opsparing har og hvad dyr gæld koster. Og ikke mindst, at det vil motivere dig at kunne se, at selv små opsparinger i dag, vil gøre en kæmpe forskel, om 10, 20 og 30 år.

    Det nytter nemlig at fokusere langsigtet, når man arbejder på at bygge økonomisk tryghed og stabilitet.

  • Du behøver ikke være en ørn til Excel for at arbejde med Dashboardet. Jeg har krydret arket med masser af hjælp, tips og forklaringer.

    Er du lidt uerfaren kan du starte lidt forsigtigt ud og blot tjekke, at du ikke overskriver en formel.

    Bemærk, at jeg intet sted i arket har låst formler, så du kan komme til at overskrive dem. Det er bevist, så du selv kan bygge videre på arket og tilpasse det til dine behov.

    Gem derfor en kopi af originalen inden du går i gang.

    Jeg har forsøgt med fonte, fed skrift og farver at synliggøre, hvor sammentællingerne er, men ellers igen tjek formel linjen - inden du overskriver en celle.

  • En god økonomi starter med et godt budgetværktøj.

    Jeg synes, man får det bedste overblik, hvis man lægger et budget for et helt år af gangen. Start her og tag de andre faner i brug i takt med, at du får brug for dem.

    Min anbefaling er, at du lader alle indtægter gå ind på budgetkontoen, så budgetkontoen bliver hjertet i din/jeres økonomi og kontoen, hvor du hermed har overblik over alle betalinger og overførsler til forbrug.

    Lad penge strømme ned igennem din økonomi fra budgetkontoen til forbrugskonti, opsparinger, gæld og til investeringer.

    Hvis blot du kan holde styr på denne ene konto, så ved du, at du har råd til det forbrug, du har på de øvrige konti.

    Brug en time hver måned på at opdatere bevægelserne og kig ind i den kommende måned.

    Hvis ikke du orker at tracke, hvad der sker på din mad, diverse konto og lommepenge, så lad være. Bruger du lidt for mange penge, kan det dog være en rigtig god ide for at se, hvad pengene egentlig går til.

  • Som udgangspunk skal der ikke gøres meget i disse to faner. Det er opsummeringer af dine aktiver og passiver.

    Gå direkte til fanerne Aktiver, Frie Midler, Bundne Midler og Gæld og begynd at taste dine værdier ved årsskiftet.

  • Q: Kan jeg indarbejde min kassekredit uden regelmæssige afdrag i gældsoversigten?

    A: Ja, jeg har selv linket vores boligkredit, som er vores budgetkonto, direkte til gældsoversigten. Jeg laver en formelhenvisning fra gældsfanen til budgetfanen. Jeg matcher månedens afdrag, med budgettets balance en måned af gangen. Det gøres ved at skrive “=” og med musen klikke mig om i fanen med budgettet og pege på den celle, tallet skal hentes fra. Månedens afdrag skal være lig med saldobalancen på budgetkontoen. Er det en overskudsmåned “afdrager” man på kreditten. Er det en underskudsmåned spiser man af kreditten. Har du brug for at vende fortegnet, så det stemmer, sætter du et minus foran cellehenvisningen.