2022 bliver året, hvor jeg stopper med at tracke vores forbrug.

Nu har jeg i mange år sagt, at det er unødvendigt at følge op på hver eneste krone i din økonomi, fordi automatiske overførsler og et godt konto setup skal være din backup, når du ikke har tid, overskud eller selvdisciplin. 

Ikke desto mindre har jeg alligevel selv minutiøst tracket vores hverdagsforbrug og registreret hver eneste transaktion, de sidste 16 år (I’m not kidding!).… de seneste år dog med mindre og mindre passion og interesse.

I 2021 har jeg virkelig følt, at det var en unødvendig fodslæbende pligt at få registreret præcis, HVOR mange penge vi har brugt på dagligvarer, hos bageren, på små-reparationer, maling, værktøj, anskaffelser til hjemmet og haven, på parkering, kaninfoder og take-away. For slet ikke at snakke om opsplitning af Bilka bonner på dagligvarer, børnetøj, gaver og haveartikler.

Faktisk har vi haft så travlt med familie, arbejde og livet i 2021, at jeg i lange perioder af året slet ikke fik fulgt op på det daglige forbrug og derfor blev registreringerne jappet igennem uden tid til eftertænksomhed. 

Og ved du hvad?… Det er gået helt fint alligevel!

Er jeg skuffet over min privatøkonomiske indsats i 2021? 

Nej! Jeg er faktisk stolt over, at mit automatiske konto setup virker. Vi har IKKE brugt markant mere i 2021 end vi havde budgetteret. Faktisk har vi holdt vores ugeoverførsler til punkt og prikke.

Jeg har alt sat på automatik; regninger, opsparing, gældsafvikling, børneopsparing, pension og investeringer. 

Derfor kommer jeg i det kommende år til kun at vedligeholde årsbudgettet. For det andet passer sig selv.

Hverdagsforbruget er med uge-overførslerne sat i rammer, som vi kan se og overholde og med det effektive moneyflow, vi har i vores økonomi i dag, kan jeg tjekke ind en enkelt gang om måneden og nøjes med at lave små justeringer. Naturligvis helst med et glas rødvin, så det er lidt hyggeligt. 🍷

Der er styr på, at vi har råd til det vi prioriterer i årsbudgettet. Eller vi ser det omvendt - vi prioriterer det bedste liv ud fra det, vi har råd til.

Vi lever godt, men vi smulrer ikke pengene væk i hverdagsforbrug ved at bruge alt på lønkontoen, når regningerne er betalt. Faktisk bemærker vi ikke lønningsdag, fordi løn og børnepenge bliver sat ind på budgetkontoen, og dermed er lønningsdag ikke en driver for forbrug hos os. Ligeså lidt som at en måned med mange regninger er en hård måned for os, hvor vi skal spare ekstra.

Der er en buffer på budgetkontoen til at absorbere årets højtider og dyre måneder, så der er plads til spontanitet… vi har sat af til den hverdag vi lever i… og strukturen og automatikken gør, at der er plads til at købe årskort til Djurs Sommerland, tage en ekstra weekendtur eller købe et nyt møbel.

Det bedste er at kunne have en stressfri økonomi med minimal vedligehold, der stort set passer sig selv.

2022 bliver i øvrigt et år, hvor vi kommer til at prioritere helt anerledes, men det tager vi i et senere indlæg.

Ville du og din økonomi være klar til at slippe trackingen af dit forbrug? 
Jeg må indrømme, at jeg synes det er lidt angstprovokerende. 

Men jeg er klar! 

Forrige
Forrige

Sådan sparer vi renter ved at kombinere budgetkonto og boliglån i en kredit

Næste
Næste

Spred din risiko - sats på forskellige aktiver i din økonomi